Sağlık, spor ve turizm alanlarında ürettiği projelerle ülke çapında ses getiren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), sağlık alanında TÜBİTAK ile yeni bir projeye daha imza attı. ALKÜ’nün ev sahipliğinde, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında “Sağlık ve Doğa Bilimleri Öğrencilerine Yönelik Akademik Becerilere Giriş ve Bilimsel Araştırma Projesi Hazırlama Eğitimi” isimli bilimsel etkinlik düzenlendi. Etkinlik Koordinatörü ALKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Yalçın Günal öncülüğünde Avena Otel’de düzenlenen programın açılışına ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Akın ve Prof. Dr. Mehmet Kılıç, fakülte dekanları ve eğitim almaya hak kazanan öğrenciler katıldı. Eğitim desteği programıyla sağlık ve doğa bilimleri öğrencilerine; bilimsel bir fikri proje haline getirerek kendilerinin proje yürütücüsü olacağı projeleri TÜBİTAK’a sunma ve projelerin desteklenmesi halinde danışmanları eşliğinde yürütme süreçleri hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.
DOÇ.DR.GÜNAL: “AR-GE VE AKADEMİK ÜRETKENLİĞİNİN ARTIRILMASINI HEDEFLİYORUZ”
Bilimsel etkinlik öncesi konuşma yapan Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. M. Yalçın Günal, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görülen eğitim projesi kapsamında düzenlenen 3 günlük eğitim ile öğrencilerin temel akademik beceriler hakkında bilgi ve deneyim kazanarak bilimsel ve mesleki kariyerlerinin planlanmasında daha motive ve verimli olmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Doç. Dr. Günal, öğrenciler eğitimlerini tamamlandıklarında mesleklerinde daha bilinçli olacaklarını ifade ederek “Eğitim desteği alan öğrencilerimiz bilimsel veri tabanlarından kaynak taramanın, bilimsel bilgiye erişim ve bilgiye hükmederek yeni araştırma projeleri geliştirmede nasıl bir rol oynadığını burada çok iyi şekilde öğrenecekler. Öğrencilerimiz; bilimsel eserlerin değerlendirilmesi, kanıta dayalı tıp yaklaşımının meslek alanında kullanımı, özgün bilimsel araştırma konusu seçimi, bir proje veya kariyerleri için ‘bir araştırma sorusu geliştirilmesi’, hipotez kurma, araştırma planlaması gibi çeşitli konuları uygulamalı olarak öğrenmiş olacaklar. Etkinliğin amacı; sağlık ve doğa bilimleri alanında öğrenim gören öğrencilerin bilimsel bir fikri, proje haline getirerek TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin sağlanması ve üretkenliğin artırılmasıdır. Aynı zamanda da araştırma ekipleriyle bir araya gelerek tecrübe ve sosyal kültürün de gelişmesi amaçlanmaktadır. Diğer yandan kariyer planlamada farklılık oluşturup esas olarak da genç öğrencilerimizin motivasyonunun artırılması hedeflenmiştir. Etkinliğimize yoğun bir ilgi oldu, başvuramayan öğrencilerimiz için önümüzdeki kasım ayında etkinliğimizin ikincisini yapmayı planlıyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde desteklerinden dolayı ALKÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a, TÜBİTAK yetkililerine, Düzenleme Kurulumuza, ALKÜ ailesine ve etkinliği gerçekleştirdiğimiz Avena Otel sahibi Sayın Kuddusi Müftüoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.
REKTÖR YARDIMCISI AKIN: “BİLİMDE NE KADAR VARSAK O KADAR GÜÇLÜYÜZ”
Etkinlikte öğrencilerin motivasyonunu artırmak için tecrübelerini anlatan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akın, eğitim desteği projesiyle öğrencilerin bilimsel proje yapmada bir adım önde olduklarını vurguladı. Ülke ve millet olarak bilimin her alanında olmak gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Akın, “F-16’ların yerini alabilecek, denilen Türkiye’nin millî muharip uçağı KAAN geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleşti. ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünün gereği olarak biz bilimde ne kadar varsak o kadar güçlüyüz. İnsanlığa ve bilime faydalı olmak istiyorsak bunun gibi projelerden faydalanmak zorundayız. Projede emeği geçen değerli akademisyenlerimize yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.
ÖĞRENCİLER PROJE HAZIRLAMAK VE DESTEK ALMAK İÇİN YAPILACAKLARI ÖĞRENDİLER
22-24 Şubat 2024 tarihleri arasında toplamda 30 öğrencinin katıldığı etkinlikte 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı Etkinlik Düzenleme Kurulu Üyelerine ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden etkinliğe eğitmen olarak katılan bilim insanlarına sertifika ve plaket verildi. Etkinliğe katılmaya hak kazanan öğrenciler; etkinlik kapsamında Koordinatör Doç. Dr. Yalçın Günal, Prof. Dr. Ahmet Ayar, Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç, Prof. Dr. Engin Şahna, Prof. Dr. Mete Özcan, Prof. Dr. Süleyman Sandal, Prof. Dr. Selim Kutlu, Prof. Dr. Suat Tekin’den eğitim desteği aldılar. Eğitim sonrasında etkinliği başarıyla bitiren öğrencilerin sertifikaları eğitmenleri tarafından verildi.
Başkan Yücel: “10 Yıldır Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatadır”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.